Locaties

Hieronder vind je een aantal door ons geselecteerde toplocaties om je picknick te houden. Natuurlijk kun je ook zelf een locatie kiezen (zoals thuis!), wij bezorgen gratis binnen de gemeentegrenzen van Eindhoven. Wilt u uw picknick daarbuiten bezorgd hebben vragen wij 0,50 € per gereden kilometer en moet het totaalbedrag van de bestelling hoger zijn dan €100.

Eindhoven basiskaart met locaties

1. Philips de Jonghpark

1. Philips de Jonghpark

In dit bijzondere park met de kenmerkende Engelse Landschapsstijl vind je rust, monumentale bomen, rodondendrons en slingerende wandelpaden. U kunt er heerlijk dwalen zonder te verdwalen. Mensen komen er naartoe om het hoofd leeg te maken, voor verwondering en inspiratie of om ‘gewoon’ te genieten van een heerlijke picknick

2. Karpendonkseplas

2. Karpendonkse plas

Ontstaan door zandwinning en vanuit de stad wandelend bereikbaar via een prachtige groene route langs de Dommel over het TU/e terrein vind je bij de Karpendonkse plas een oase van ruimte en rust.

3. Philips van Lenneppark

3. Philips van Lenneppark

Het Philips van Lenneppark is een doe-park met hoogwaardige voorzieningen zoals de kinderboerderij en vele speeltoestellen. Mensen komen er om onder andere te voetballen, tennissen of wandelen. Of te picknicken uiteraard!

4. Park Meerland

4. Park Meerhoven

Het park Meerland vormt het groene hart van Meerhoven. Het ontwerp van het park is geïnspireerd op de Engelse landschapsstijl en zit vol met verrassingen. Kenmerkend voor het park zijn de heuvels en glooiingen met prachtige uitzichten, bossen en weidse grasvlakten, grote waterpartijen en kronkelende vennetjes. Genoeg ruimte om lekker te spelen, te wandelen te sporten én te genieten van de natuur tijdens een heerlijke picknick.

5. Anne Frankplantsoen

5. Anne Frankplantsoen

Voor niet-Eindhovenaren misschien een naam die de wenkbrauwen doet fronsen. Maar dit prachtige park op letterlijk een steenworpafstand van het centrum van de stad biedt rust en ruimte die je op deze locatie niet snel verwacht. Prachtige exotische bomen en de Dommel geven de aankleding voor een perfecte onthaast-picknick midden in de stad.

6. Stadswandelpark

6. Stadswandelpark

Een sprookje midden in de stad! Het stadswandelpark vormde de inspiratiebron voor de Efteling en biedt afwisselende natuur, de beeldentuin en gazons met uitzicht op water. Bijzonder aan het park zijn de padenstructuur met gebogen en rechte routes en de afwisselende beplanting. Een fraaie vijver, de oevers van de Dommel  en meerdere grasvelden complementeren het park. Spreid je kleedje uit en geniet!

7. Dommelplantsoen

7. Dommelplantsoen

Het Dommelplantsoen is het meest natuurlijke deel van de groengordel rond het centrum van Eindhoven. Hier ligt de samenvloeiing van de Dommel en de Tongelreep, te midden van een broekbos. Op enkele plekken zijn rustpunten aangebracht waar u heerlijk kunt ontspannen te midden van de natuur.

8. Genneperpark

8. Genneperparken

Genneper Parken is een historisch beekdallandschap met veel mogelijkheden voor leuke activiteiten. Er zijn talloze manier om in het park de dag te vullen, er is een midgetgolfbaan een heemtuin met inheemse plantsoorten en amfibie rijke poel. Bij het Milieu Educatie Centrum (MEC) kunt u terecht voor wandelroutes en informatie over het gebied. Een heerlijke picknick zonder zorgen mag daarin natuurlijk niet ontbreken!

9. Henri Dunantpark

9. Henri Dunantpark

Het Henri Dunantpark is vooral bekend om haar voorzieningen. Kinderen en jongeren leven zich uit in speeltuin De Splinter en in het skatepark. Maar het park beschikt ook over een fraaie coniferentuin met vaste planten. Vanuit Woensel is dit de dichtsbijzijnde oase van rust voor een heerlijke picknick.

Natuurlijk zijn bovenstaande voorbeelden niet de enige locaties die wij aanbevelen. Naast enkele bedrijventerreinen zijn bijvoorbeeld schitterende groene locaties ingericht voor bijvoorbeeld picknicks met collega’s. Denk bijvoorbeeld aan de High Tech Campus of het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven.

Daarnaast zijn er een aantal echte ‘high urban areas’ te vinden in de stad. Denk aan Strijp S of het plantsoen tussen het Van Abbemuseum en de Dommel. Niks is te gek en wij komen de picknick gewoon brengen!

Voor meer tips kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.